About

Ezra Eeman is een communicatie-adviseur en media-expert met internationale ervaring en management skills. Hij werkte de afgelopen 10 jaar voor de nieuwsdienst van vtm. Eerst als verslaggever, later als chef van verschillende duidingsprogramma's. In die laatste functie stuurde hij de redacties van Telefacts en Royalty aan en was er ook verantwoordelijk voor aankoop en marketing. Sinds kort is Eeman senior strateeg bij communicatiebureau RCA Group.


In 2012 kreeg Ezra Eeman een Fulbright-beurs om aan de City University of New York het veranderende medialandschap te onderzoeken. Hij specialiseerde er zich in de nieuwste technieken en nieuwsplatformen. Hij verdiepte zich ondermeer in mobile-video, datavisualisatie en multimedia storytelling en zocht onder leiding van professor Jeff Jarvis naar zakelijke modellen die daar bij aansluiten.


Ezra Eeman is van opleiding een meester in de cinematografie, hij heeft daarnaast nog aanvullende opleidingen journalistiek en managment gevolgd. Hij is Certified Google Researcher en is lid van The Guardian Media Network en The Knight Mozilla Open News Organisation.